poniedziałek, 1 maja 2017

Domowe cini minis

Domowe cini minis:

  • 150g mąki owsianej, może być pszenna/orkiszowa (ja zmieliłam płatki )
  • 40g oleju kokosowego, roztopionego
  • 60g jogurtu kokosowego/sojowego/naturalnego
  • szczypta sody i soli
  • 3 łyżki erytrolu lub innego słodzidł, możecie dać więcej lub mniej
  • cynamon 
Mąkę przesiałam, dodałam sól, sodę, erytrol cynamon, roztopiony olej i jogurt i zagniotłam ciasto. Rozwałkowałam i posypałam na górze dodatkowo obficie cynamonem i erytrolem i wykrajałam kwadraciki. Układałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam w 160 stopniach (góra dół) 12-15 minut. Wystudziłam.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz